logo

Taiteilijat: Olli Puusaari

Olli Puusaari (s. 1957)

Taidegraafikko Olli Puusaaren serigrafioissa on voimakkaiden ja tehoavien efektien luominen tärkeää. Värimaailmaltaan ne sitoutuvat maan väreihin ja aistimuksiin. Taiteilijana Puusaari korostaa grafiikan ja valokuvan läheistä, toisiaan täydentävää suhdetta. Tämä näkyy selvästi hänen teoksessaan Kultaa (1987).

Värin ja maalauksellisuuden avulla hän lisää teoksiin myös psyykkisen ulottuvuuden. Yhtenä teemana Puusaaren taiteessa on kasvotutkielmat, välillä myös pelkistämisen kautta. Nimettömät kasvot heijastavat ihmisen kuvaa.

Kultaa-teoksen synnystä Puusaari kertoo:

”Oli kesä -87. Kävellessäni puistossa, huomasin romani-seurueen viettämässä aikaa nurmikolla. Kysyin saisinko ottaa muutaman kuvan heistä. Heillä ei ollut mitään sitä vastaan.

Seuraavana päivänä kävin heillä kotona viemässä vedoksia nähtäväksi ja kysyäkseni saanko käyttää kuvia töissäni. Lupa tuli. Varsinkin äitinsä oli iloinen saadessaan lapsistaan ryhmäkuvan. Kuvasin lisää ja tein muutaman työn, joista Kultaa on yksi.”

Olli Puusaari on syntynyt Helsingissä, mutta asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hän on Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen ja työskennellyt Jyväskylän grafiikanpajalla graafikko/näyttelymestarina.

Olli Puusaari

Lähteet

  • Share