logo

Taiteilijat: Eeva-Liisa Sorainen

Eeva-Liisa Sorainen (s. 1957)

Olisinko koskaan tehnyt mitään sopivasti?

Eeva-Liisa Sorainen (e. Mölsä) opiskeli Turun taideyhdistyksen Piirustuskoulussa kuvanveistoa 1977–1980 opettajanaan Erkki Mykrä. Turku oli 1970 luvulla yksi realismin keskuksista Suomessa, joten Sorainenkin opiskelijana tutustui realistiseen taidesuuntaukseen. Taiteilijana Sorainen ei asettunut realismia vastaan, vaan sovelsi ja hioi sen osaksi omaa taiteellista näkemystään.

Soraisen aiheita ovat aina olleet ihminen ja eläimet. Työskennellessään hän syventyi täydellisesti, heittäytyi kokonaan ja täysipäiväisesti yhteen aihemaailmaan. Muutettuaan Konneveden Särkisalon kylän Pyhälahden vanhalle kansakoululle 1999 Sorainen sai mahdollisuuden hankkia kolme hevosta, jotka yhä enenevässä määrin alkoivat esiintyvät hänen veistoksissaan. Koululle hän saattoi myös sijoittaa keramiikkauunin, joka on mahdollistanut erilaiset keramiikkakokeilut veistoksista kahvimukeihin. Suuremmat veistokset hän on toteuttanut puusta, monet kooltaan pienimuotoisemmat aiheet hän on muotoillut savesta

Eeva-Liisa Sorainen on valmistunut valjas- ja satulasepäksi ja on keskittynyt tällä hetkellä erilaisiin käytännön nahkatöihin.

Soraisen teoksia on useiden kaupunkien kokoelmissa. Hänen julkisia teoksiaan sijaitsee Kirrin päiväkodissa Jyväskylän maalaiskunnassa (1997), Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylä (1997) ja Päiväkoti Rannassa Helsingin Herttoniemessä (2001). Hän on toiminut Jyväskylän taiteilijaseuran puheenjohtajana 2005–2006.

Jaana Oikari

Lähteet

  • Share